TALLER HISTORIA DE LA MUSICA

Properament a Rocaguinarda.
Quantes vegades hem o ens han dit aquesta frase, seguit del nom d’una cançó o d’un grup musical, o hem passat o rebut un disc, o un CD, a una persona amiga, o un enllaç a traves de xarxes socials?

A Rocaguinarda volem parlar de música i per això hem organitzat un Taller d’Història de la Música Moderna, que cobrirà el període des dels anys 50 fins a l’actualitat. La data d’inici del període no és casual, creiem que la música popular té un punt d’inflexió amb el naixement de la guitarra elèctrica i l’electrificació i amplificació dels instruments.

Que considerem aquest un moment clau per entendre com ha anat evolucionant la música, no vol dir que al llarg del taller no anem fent mirades cap a estils a on la guitarra elèctrica no tingui un paper tan central com en el Rock o el Pop, al contrari, estils musicals com el Jazz, el Blues, la Música Electrònica,..tenen un espai reservat i important en aquest taller.

Hem volgut fer un taller a on parlarem de la música des de el sentiment més que des de l’erudició, a on on tots els que hi participin, ja sigui com a ponents o com a públic, ho facin des de la passió i a on totes podem aportar i aprendre coses que ens facin gaudir i entendre millor l’evolució de la música en els darrers anys i la relació amb els canvis que en la societat s’han anat produint. La banda sonora de la nostra vida.

El títol vol animar també a escoltar músiques que habitualment no escoltem, gaudir de la música no s’ha de limitar a sentit un únic estil o les mateixes cançons que ens agraden (per molt que cada cop ens aportin musical i a nivell de sensacions coses noves), i que obrim mires cap a estils i artistes que no seguim. Amb el Taller volen generar entre totes les condicions perquè així sigui.

El Taller d’Història de la Música Moderna és gratuït, obert a persones sòcies i no sòcies, es desenvolupara al llarg del proper curs escolar, (de Setembre a Juny, sempre que les condicions
sanitàries ho permetin) i constarà d’una quinzena de sessions. Les ponents, diferents per cada sessió, son persones relacionades amb el món de la música, ben coneixedores dels temes que tractaran, però sobre tot apassionades, amb la música, cadascú aportarà la seva visió i estil personal al Taller.

Tindrà lloc preferentment al local de la Cooperativa Rocaguinarda (amb la limitació d’aforament que determinin les autoritats sanitàries), si bé es possible que alguna de les jornades, per exemple si incorporen alguna actuació musical, es realitzin en algun altre espai del barri amb major aforament.

Anirem informant, a traves del butlletí i de la nostra web, de les dates concretes i de les diferents ponents, així com mitjançant cartells corresponents a cada sessió. Aquí teniu un avançament del cartell genèric sobre el Taller.
I que no pari la Música!