Trucades: 93 455 30 17 / Whatsapp i telegram: 601 452 403 comandes@rocaguinarda.org

TALLER HISTORIA DE LA MUSICA

Des de Maig 2021, arriva ESCOLTA AIXÒ !! nou taller a Rocaguinarda

Quantes vegades hem o ens han dit aquesta frase, seguit del nom d’una cançó o d’un grup musical, o hem passat o rebut un disc, o un CD, a una persona amiga, o un enllaç a traves de xarxes socials? A Rocaguinarda volem parlar de música i per això hem organitzat el Taller d’Història de la Música Moderna ESCOLTA AIXÒ !!, que cobrirà el període des dels anys 50 fins a l’actualitat. La fita que marca l’inici del període no és casual, creiem que la música popular té un punt d’inflexió amb el naixement de la guitarra elèctrica i l’electrificació i amplificació dels instruments.

Hem volgut fer un taller a on parlarem de la música des de el sentiment més que des de l’erudició, a on on tots els que hi participin, ja sigui com a ponents o com a públic, ho facin des de la passió i a on totes podem aportar i aprendre coses que ens facin gaudir i entendre millor l’evolució de la música en els darrers anys i la relació amb els canvis que en la societat s’han anat produint. La banda sonora de la nostra vida.

Que considerem aquest un moment clau per entendre com ha anat evolucionant la música, no vol dir que al llarg del taller deixem de fer mirades vers a estils a on la guitarra elèctrica no tingui un paper tan central com en el Rock o el Pop, al contrari, estils musicals com el Jazz, el Blues, la Música Electrònica,..tenen un espai reservat i important en aquest taller.

El títol vol animar també a escoltar músiques que habitualment no escoltem, gaudir de la música no s’ha de limitar a sentit un únic estil o les mateixes cançons que ens agraden (per molt que cada cop ens aportin musical i a nivell de sensacions coses noves), i que obrim mires cap a estils i artistes que no seguim. Amb el Taller volen generar entre totes les condicions perquè així sigui. Les ponents, diferents per cada sessió,son persones relacionades amb el món de la música, ben coneixedores dels temes que tractaran, però sobre tot apassionades amb la música i cadascú aportarà la seva visió i estil personal al Taller. El public podrà participar activament en la part de debat que pretén ser dinàmica i enriquidora.

També presentarem llibres i donarem bibliografia relacionada amb els temes que tractem a cada sessiò

El Taller ESCOLTA AIXÒ !! és gratuït, obert a persones sòcies i no sòcies, comença el mes de Maig i seguira amb sessions mensuals, normalment els darrers dijous de cada mes, però poden ser altres dies. Caldrà estar atents al Butlleti Mensual de la Cooperativa o be a la webper tal d’estar informat. Les sessions es faran majoritariament des de el local de la Llibreria, del carrer Xiprer 13, seran presencials, amb aforament limitat segons les condicions establertes per les autoritats en cada moment (cal reservar lloc prèviament) i per streaming participatiu de lliure accés a la sala virtual https://meet.jit.si/RocaguinardaEscoltaAixo

La primera sessió tindrà lloc el dijous 27 de Maig, a les 19,30 i com no podia ser d’altra manera, versarà sobre la Historia del Instrument que ho va canviat tot i la batalla pel lideratge entre FENDER vs GIBSON. Aquesta sessió serà presentada per Martin Ruiz Sanchez, musicòleg de llarg recorregut, bon coneixedor de la Historia de la Musica Moderna i titular del blog Miramat Rockmagazine, entre altres.

La segona sessió serà el dijous 1 de Juliol a les 19,30, també a la llibreria, tractara sobre el PIONERS DE LA GUITARRA ELECTRICA i la donara Federico Navarro Varas, escriptor de llibres de temàtica musical, col·laborador en revistes del sector i veí del barri.

Anirem informant, a traves del butlletí i de la nostra web, de les dates concretes i de les diferents ponents, així com mitjançant cartells corresponents a cada sessió. Aquí teniu un avançament del cartell genèric sobre el Taller i de algunes de les primeres sessions.

I que no pari la Música!