Trucades: 93 455 30 17 / Whatsapp i telegram: 601 452 403 comandes@rocaguinarda.org

A la cooperativa Rocaguinarda, tenim dues maneres de fer la cistella ecològica:

 

 • CISTELLA DE ROCAGUINARDA

  La fem de manera col·lectiva i així és  més econòmica que comprar-la “ja feta” . El procediment és molt senzill:

  – El pagès fa arribar al local de l’Associació de veïnes Joan Maragall (carrer La Bisbal 43-45) els productes ecològics.
  – Un grup de cooperativistes s’encarrega de distribuir els productes a la cistella de cada cooperativista.
  – Arribes al local i agafes la teva cistella!

 • Evidentment aquestes tasques van rotant segons la disponibilitat de cada cistellaire. Gràcies a aquesta implicació, el preu de la cistella és menor.

 

 

 

 • CISTELLA DE LA TAVELLA

  Per a la gent que no té temps d’implicar-se directament en la cistella de la cooperativa, oferim a través de La Tavella la possibilitat de recollir una cistella totalment preparada al nostre local social, a la llibreria!

 • Encarrega-la directament a La Tavella i passa-la a recollir a la llibreria els dimarts a partir de les 19 hores.

 

 

BENEFICIS DE LA CISTELLA ECOLÒGICA

– SEGURETAT ALIMENTARIA

És un tipus de cultiu que no utilitza pesticides ni transgènics. Les fruites i verdures creixen igualment sense pesticides, així que no en posem.

– ESTALVI ENERGÈTIC
Tot el que consumeixes es cultiva a les rodalies d’on vius, per tant, no és necessari transportar-ho a llarga distància, amb el que el consum de petroli i energètic es redueix considerablement.

– ECONOMIA LOCAL
S’afavoreix que els productors locals tinguin feina, evitant d’aquesta manera la desaparició de llocs de treball en pro de grans monocultius en països llunyans.

– APROFITAMENT
Ens mengem tant els aliments bonics com lletjos. Tots alimenten per igual. A la indústria moderna només es seleccionen aliments bonics que entren per la vista. Això provoca que mols aliments es llencin i no s’aprofitin, tot i que han necessitat aigua, electricitat i recursos. Menjar ecològic és sinònim d’estalvi energètic!

– PRESERVACIÓ
Al cultivar a petita escala, es poden recuperar espècies locals que en els darrers anys han estat desplaçades pels cultius industrials que han reduït la varietat dels productes locals.